Rólunk írták: Ötcsillagos kínai büfé a belvárosban

Oké, a lényeg: Wang fogta magát és nyitott egy ázsiai büfét a belvárosban, az Oktogonnál, a gyorséttermek mellett, ahol egy mekis menü áráért eszel állat jó fogásokat. A többi csak rizsa, indulás, lehet kóstolni, a többi úgyis kiderül a helyszínen.

Szóval akik nem tudnák, Wangé az egyik legjobb kínai étterem a városban, olyan fogásokkal hogy azok még Kínában is ütnének: nincs itt semmi európai újraértelmezés, finomkodás, ezek betyáros, izmos, ütős kaják, egy dimenzió van Wang és a tipikus budapesti kínai éttermek között.

Na szóval Wang, akinek van egy drága és menő étterme a Hungária körút közelében, nyitott most egy megfizethető és menő büfét a belváros szívében.

Csak jó lehet, papíron, de az a helyzet, hogy az életben egy kicsivel még jobb.

Mondjuk ezt mások is kimatekozták, a nyitás napján ugyanis annyi ember tolongott az étteremben, hogy alig lehetett helyet találni, pedig szinte még alig írt róla valaki. Mi lesz itt azután, hogy a blogok, lapok lehozzák Wang érkeztét a belvárosba?

A kajákon mindenesetre nem fog múlni: ott készülnek előtted a fogások, amik kivétel nélkül őrült jók, hozzák a nagy étterem szintjén, csak rövidebb a menü és mások a fogások, valamivel büfésebbek. De ezt nem a minőségre, vagy az ízélményre, inkább a bonyolultságra értem.

És ezek pont olyanok, mint amilyennek a képen látszanak. Miközben van egy rakás katasztrofális minőségű ázsiai büfé a városban és van néhány trendi hely, ahol drágán ehetsz jellegtelen fogásokat, Wang kiszórja eléd az igazi Kínát abszolút megfizethető áron. Itt nem gondolkozol azon, hogy vajon elég fűszer került-e a fogásba, mert naná, azon, hogy jó-e a marhahús, mert omlós, de azon sem, hogy miből fizeted ki ezt az egészet, mert egy-egy tésztaétel is elég lehet ebédre, az meg 1800 forintba kerül.

A képeken látható kajákért 8800 forintot fizettünk, de ez három embernek is sok, és eszembe se jutott volna ennyit kikérni, ha nem készül poszt belőle, amihez minél több fogást kell megkóstolni. Lényegében két teljes főételt elhoztunk.

Szóval az egész úgy telitalálat, mondanám, hogy rohanjatok, de már tegnap nem lehetett beférni, gondolom ma csak eszkalálódik a helyzet, viszont ha az Oktogon környékére mentek ebédelni, azért nézzetek be, hátha van egy-két szabad hely, mert akkor kötelező.

Cikk és kép forrása: https://varosban.blog.hu/2018/04/04/otcsillagos_kinai_bufe_a_belvarosban_biang

Vissza